REGULAMENTUL OFICIAL

de organizare si desfasurare a competitiei sportive Maratonul Inimii – Buzias, 11 iunie 2017, orele 9.00

IMPORTANT!!!

Validarea inscrierilor si inmanarea kit-ului de participare se va face duminica 11 iunie 2017 incepand cu orele 08,00!

Competitia sportiva Maratonul Inimii este organizata de catre Asociatia Rotary Club Buzias. Scopul competitiei este de a promova principiilor unei vieti sanatoase, în aer liber a unui stil de viata activ, precum si pentru promovarea proiectelor asociatiei Rotary Club Buzias in randul participantilor si al sustinatorilor acestora.
Participantii la Competitie sunt obligati sa respecte termenii si conditiile din prezentul Regulament Oficial al Competitiei (denumit în continuare “Regulament Oficial”).
Regulamentul Oficial este întocmit si publicat conform legislatiei aplicabile în România, fiind disponibil în mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul asociatiei Rotary Club Buzias http://www.rotarybuzias.ro/maraton precum la locul de desfasurare al competitiei.
Prin participarea la aceasta Competitie, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si ale legislatiei în vigoare aplicabile si sa semneze declaratia pe proprie raspundere pusa la dispozitie de catre Organizatori cu ocazia înscrierii,precum si în ziua concursului, la momentul validarii înscrierii.
Competitia sportiva va avea loc în ziua de 11 iunie 2017 începând cu orele 09:00, pe trasee marcate corespunzator in interiorul orasului Buzias dar si in preajma orasului Buzias pe sosea dar si pe drumurile neasfaltate din zona vitícola a Dealului Silagiului.
Startul se va da din parcarea amenajata in centrul orasului Buzias, langa restaurantul Felini respectiv fostul hotel Silagiu. Locul de sosire va fi amenajat in zona denumita La Aeroport situata in spatele Hotelului Silvana, la intrarea in parcul dendrologic din orasul Buzias, jud.Timis.
Înscrierea/validarea înscrierii la competitiile evenimentului se vor desfasura la Terasa Gradina Banateana din centrul parcului orasului Buzias. Festivitatea de premiere va avea loc in zona turistica La Aeroport Buzias la orele 13. Pe durata desfasurarii competitiei, traficul public va fi restrictionat iar in unele zone numai partial restrictionat.
Desfasurarea competitiei va avea loc conform sectiunii corespunzatoare din prezentul Regulament.

1. Participantii si modul de desfasurare al competitiei

Aceasta competitie se adreseaza tuturor persoanelor dornice de miscare sau pasionate de alergare, cu conditia de a avea o stare de sanatate si conditie fizica corespunzatoare probelor sportive la care acestia s-au inscris, respectiv:

 • trail running - 21 km
 • alergare pe sosea - 10 km
 • cursa populara de alergare pe sosea- 2 km pana la 18 ani si peste 18 ani

a) Masculin

b) Feminin

2. Conditiile de participare la acest eveniment sportiv

Pentru a participa la cursa de trail running 21 km, respectiv la cursa de 10 km, participantii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

 • Sa aibe cel putin 18 ani împliniti la data desfasurarii cursei. Pentru participantii minori care nu au implinit varsta de 18 ani, este necesar acordul parintelui sau al tutorelui legal in vederea participarii la una dintre cele 2 curse. Acordul se va da in forma scrisa.
 • Sa-si asume responsabilitatea constienta si totala pentru participarea la cursa. Organizatorul nu poate fi facut in nici un caz responsabil pentru orice accident sau paguba pe care participantul le va putea suferi în timpul competiei.
 • Sa plateasca contributia de înscriere pâna în data de 11 iunie 2017
 • Sa prezinte la validare un act de identitate valid pentru pentru a fi verificat.
 • Sa dea declaratia pe propria raspundere in forma prevazuta de acest regulament si care este disponibila pe site-ul oficial al competitiei.

Pentru a participa la cursa populara de 2 km, participantii trebuie sa se inscrie pe site-ul competitiei sau la fata locului conform programului prevazut in acest regulament.

3. Traseul competitiei

Startul se va da in zona parcarii din zona centrala a orasului, in fata fostului hotel Silagiu, la intrarea in parcul balnear. Sosirea va avea loc in zona denumita La Aeroport situata in spatele Hotelului Silvana, la intrarea in parcul dendrologic din orasul Buzias, jud.Timis.

Traseul se va desfasura dupa cum urmeaza:

 • proba de trail running 21 km

Startul: Str.22 Decembrie 1989 in fata Restaurantului Felini (centrul orasului) – strada Griviței – strada Soarelui – strada Brediceanu strada Principlă – sens giratoriu iesirea spre Timisoara - Centura Buzias - Silagiu centru - urcare pe dealul Silagiului pe lângă Crama Aramic până la Crama Buttemberg - capela romano-catolica – releu telefonie – Crama Dealul Dorului – Crama Thesaurus - coborare spre DJ592 Timisoara - Lugoj – Centura Buziaș 4,2 km – sens giratoriu Gara – Strada Principală – Centru – Strada Florilor – parc Buziaș - sosire.

Traseul parcurge aproximativ 6 km sosea, urmand ca dupa parasirea soselei, acesta sa strabata zona viilor Buzias, cu urcari si coborari pe drumuri neasfaltate sau pe poteci si se continua pe Centura Buziaș 4,2 km - strada Principala si Parcul Buzias.

 • proba de 10 km (3 ture)

Startul: Str.22 Decembrie 1989 in fata Restaurantului Felini (centrul orasului) - pod Piata Agroalimentara - Str. Spitalului – Str. Siemens -  Str. Florilor - Str. Avram Iancu (prin fata hotelurilor Phoenix, Parc si Timis) – Parc Buziaș - Sosire: Str. 22 Decembrie 1989 (3 ture).

 • proba de 2 km (o tura)

Startul: Str.22 Decembrie 1989 in fata Restaurantului Felini (centrul orasului) - pod Piata Agroalimentara - Str. Spitalului - Str. Siemens -  Str. Florilor - Sosire: Str. 22 Decembrie 1989 (1 tura).

.

4. Modalitati de inscriere

Înscrierea se face online in sectiunea evenimente de pe pagina oficiala a Clubului Rotary Buzias http://www.rotarybuzias.ro/maraton dar si la fata locului dupa urmatorul program:

 • 09.06 intre orele 17-21
 • 10.06 intre orele 17-21
 • 11.06 pana la orele 08,30
 • Cei care nu efectueza plata online au posibilitatea sa plateasca si la fata locului.

Locul: terasa Gradina Banateana situata in central parcului orasului Buzias, prin completarea formularului de inscriere, a declaratiei pe propria raspundere si plata contributiei de participare. Participantii de la cursa populara de 2 km vor completa doar formularul de inscriere si declaratia pe propria raspundere.

5. Contributia de participare

In vederea asigurarii unei bune organizari a competitiei dar si pentru achizitionarea obiectelor din kitul de participare, concurentii de la proba de trail race 21 km vor achita o contributie de participare in suma de 80 lei.

Concurentii de la proba de alergare de 10 km vor achita o contributie de participare in suma de 60 lei.

Kitul de participare va contine:

 • nr.concurs
 • tricou tehnic
 • medalia de finisher
 • asistenta medicala pe traseu
 • puncte hidratare pe traseu
 • voucher ptr pasta-party in ziua de sambata 10.06 intre orele 16-22 la terasa La Avion Buzias.

Participantii de la cursa populara de 2 km vor primi cate un numar de concurs. Contributia se plateste in termen de maxim trei zile de la înscrierea pe site prin virament bancar sau prin efectuarea platii online cu cardul bancar. Participantii care vor achita contributia de participare la fata locului nu vor avea garantat integral continutul kitului de participare.

La fata locului nu se poate achita contributia de participare. Plata contributiei de participare se poate face prin card bancar odata cu inscrierea dar si prin virament bancar in contul RO12BITR003710067067RO01 deschis la Banca Veneto Timisoara, titular Asociatia Rotary Club Buzias CIF 17921158.

Ridicarea numerelor de concurs se va face numai pe baza unui act de identitate in original de la Terasa Gradina Banateana. Numerele de concurs vor fi puse la dispozitie de catre organizatori si se vor înmâna concurentilor dupa completarea si semnarea declaratiilor pe propria raspundere. Numerele de concurs se vor amplasa pe echipamentul de alergare în zona pieptului/abdomenului a fiecarui concurent, astfel încât sa fie vizibile.

6. Declaratia pe propria raspundere

La ridicarea numerelor de concurs toti concurentii vor completa si semna o declaratie pe propria raspundere prin care confirma, pe propria raspundere ca sunt apti din punct de vedere medical pentru a participa la competitie cf probelor la care s-au inscris. Organizatorul nu va putea fi facut responsabil in nici un caz pentru orice accident sau paguba pe care participantul le va suferi pe timpul competitiei.

7. Echipamentul de concurs

Concurentii vor participa la competitie folosind propriul echipament. Se recomanda concurentilor sa poarte echipament de alergare corespunzator conditiilor meteorologice de la ora de desfasurare a competitiei, in special sapca de protectie impotriva razelor solare.

Festivitatea de premiere va avea loc in interiorul zonei de agrement La Aeroport Buzias in data de 11.06 orele 13.

8. Zona de Start/Sosire si limite de timp

Startul competitiei va fi pentru proba de trail race 21 km la ora 9,00, pentu proba de alergare 10 km la ora 9,15 si pentru proba de cursa populara 2 km la ora 9,30.

Pentru evitarea busculadelor, alergatorii se vor pozitiona in zona de start conform timpului de start pentru proba la care s-au inscris.

Limita de timp pentru proba de trail race 21 km este de 4 ore iar ptr proba de 10 km este de 90 minute. Alergatorii care vor depasi aceste limite de timp vor fi automat descalificati, urmand sa isi continue cursa pe proprie raspundere si doar pe trotuare sau zone special amenajate pietonilor.

9. Stabilirea rezultatelor

Clasamentul se va face în ordinea sosirii fiecarui participant, atat la Masculin, cat si la Feminin. La trecerea liniei de sosire se va cronometra timpul în care fiecare participant va reusi sa parcurga întregul traseu.

Se vor întocmi clasamente separate pentru fiecare proba si fiecare categorie:

 1. Trail race - 21 km – masculin si feminin
 2. Alergare 10 km – masculin si feminin
 3. Cursa populara de 2 km –masculin si feminin pana la 18 ani si peste 18

10. Arbitrii de traseu

Pe traseul de concurs vor fi arbitri de cursa care vor supraveghea respectarea traseului de catre concurenti si vor înregistra fiecare trecere. Concurentii care nu vor trece pe la punctele de control vor fi descalificati.
Daca un arbitru de cursa va observa o tentativa de scurtare a traseului, concurentul respectiv va fi descalificat.

11. Titluri si premii

Fiecare participant care incheie cursa va primi o medalie de finisher. Concurentii clasati pe primele 3 locuri la masculin si feminin conform grupelor de varsta vor primi diploma precum si alte premii din partea sponsorilor.

Pentru cei inscrisi la cursa de Trail Running - 21 km, open masculin + feminin, avem premii speciale:

 • Premiul I - 1000 lei si vouchere oferite de catre sponsori;
 • Premiul II - 700 lei si vouchere oferite de catre sponsori;
 • Premiul III - 500 lei si vouchere oferite de catre sponsori.

Primii trei clasati la cursele de 10 km si 2 km se vor fi premiati cu vouchere oferite de catre sponsori;

12. Puncte de revitalizare pe traseu

Pe timpul desfasurarii cursei vor exista puncte de revitalizare unde concurentii se pot alimenta cu apa plata, bautura izotonica respectiv fructe, dulciuri. Acestea vor fi dispuse la km 5, km 12, km 17 precum precum si in zona de finish.

13. Organizarea traseului

Culoarul de alergare este stabilit de organizatori prin delimitare cu banda. Pe sosea se alearga pe dreapta stanga a drumului fara a depasi o limita rezonabila de siguranta. La fiecare traversare de sosea,alergatorul se va asigura in mod temeinic inainte de a face traversarea.
Raspunderea pentru eventualele accidente de circulatie revine autorului acestora conform normelor legale in vigoare.
Competitia va beneficia de prezenta cel putin a unei ambulante.

14. Conditii administrative (generale)

În conformitate cu legislatia în vigoare, organizatorii vor face publice numele câstigatorilor si premiile acordate în cadrul acestei Competitii.
Clasamentul va fi publicat dupa data de 11 iunie 2017 pe site-ul www.rotarybuzias.ro/maraton, sectiunea castigatori.
Organizatorii se obliga, de asemenea, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal. Ca atare, organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor cu caracter personal ale participantilor/câstigatorilor la prezenta Competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declaratiei participantilor pe propria raspundere si legislatiei în vigoare.
Concurentilor le este interzisa, sub sanctiunea descalificarii, aruncarea oricaror resturi, sau gunoaie în zona de desfasurare a competitiei. Acestia vor putea folosi cosurile de gunoi amplasate în zona de start/finish precum si la punctele de hidratare. Organizatorii vor asigura la terminarea evenimentului eliminarea deseurilor si depunerea acestora în containere.
Organizatorii îsi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pâna la data începerii competitiei cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite pe www.rotarybuzias.ro/maraton si la locul de desfasurare a competitiei.

Regulamentul de organizare

Descarcare

Declaratia pe proprie raspundere

Descarcare