© 2014 Rotary Club Buzias. Toate drepturile Rezervate. Link-uri Harta Site Contact
Maratonul inimii - Buzias 2016
Turneul de fotbal - Rotary Club Buzias 2011
Desene pe asfalt - Buzias 2011
Donatie echipamente medicale - Matching Grant RC Cluj Napoca
Rotary Club Buziaş a donat 5 echipamente de monitorizare a tulburărilor de respirație la sugar şi copii mici. Beneficiari au fost Centrul Medical Clinic de Evaluare şi Recuperare pentru Copii şi Adolescenţi „Cristian Şerban” din Buziaş, unde au ajuns două echipamente, Secţia de Neonatologie a Spitalului de Obstetrică-Ginecologie „Dumitru Popescu” din Timişoara, care a primit tot două echipamente şi Clinica de Pediatrie „Bega” din Timişoara, unde a ajuns un astfel de echipament. Donaţia este susținută prin proiectul “Rotary are grijă de copii”, sponsorizat şi implementat de: Districtul 2241 Rotary – România și Republica Moldova, Fundaţia Rotary Internațional, R.C. Oklahoma-City (SUA), R.C. Cluj-Napoca (România), R.C. Münich-Englisher Garten (Germania), R.C Budapest-City (Ungaria), R.C. Kadiköy-Istanbul (Turcia) şi RC Pecs (Ungaria). Proiectul, cu o valoare de aproape 30.000 de dolari, constă în furnizarea a 420 de echipamente de monitorizare a apneei (tulburărilor de respiraţie) la sugar pentru secţiile de pediatrie şi neonatologie ale spitalelor din România şi Republica Moldova. În condiţiile lipsei de personal şi a dotării adesea precare cu aparatură medicală, echipamentele de monitorizare anti-apnee se vor dovedi foarte utile pentru supravegherea tulburărilor de respiraţie ale nou-născuţilor şi sugarilor cu risc.
Art-terapia si reducerea infractionalitatii juvenile 2011
Rotary Club Buziaş, împreună cu Cluburile Rotary Timişoara, Rotary Timisoara Cetate, Rotary Timisoara Ripensis, Rotary Timisoara Opera si Rotaract Timisoara şi în parteneriat cu Organizaţia Terapia prin Artă „Doina Pocioianu,” derulează proiectul „Art-terapia şi reducerea infracţionalităţii juvenile”, adresat copiilor din Centrul de Reeducare Minori Buziaş. Scopul proiectului constă în creşterea calităţii vieţii adolescenţilor cu tulburări de adaptare şi comportament, în vederea integrării lor în societate şi comunitate. Beneficiarii sunt 30 de copii din cadrul Centrului de Reeducare Minori din Buziaş. Metodele de art-terapie folosite sunt: teatru de păpuşi, forum teatru, modelaj cu lut, pictură, arte vizuale şi psihomotricitate. Teatrul sub formele sale variate de manifestare (froum teatru şi teatru de păpuşi) prin implicarea directă a participanţilor ajută la exprimarea liberă a emoţiilor, a tensiunilor, a frustrărilor şi a sentimentelor negative. Terapia prin arte vizuale (pictură, desen) şi terapia prin modelaj cu lut folosesc procesul creaţiei pentru a ajuta oamenii să-şi descopere şi să-şi exprime sentimentele, emoţiile, îi ajută să-şi schimbe comportamentul, îi ajută să-şi rezolve conflictele şi problemele. Prin dans terapie şi mişcare (psihomotricitate) participanţii ajung sa se descopere pe ei din punct de vedere personal şi relational.
Matching Grant - panouri solare Centrul Medical „Cristian Şerban” din Buziaş
Rotary Club Buziaş, împreună cu Rotary Club of Moorpark, Rotary Club Newbury Park si Rotary Club Thousand Oaks din Statele Unite ale Americii - districul 5240, au obţinut un Matching Grant pentru achiziţionarea şi instalarea de panouri solare de încălzire pentru bazinul de recuperare al Centrului Medical Clinic de Evaluare şi Recuperare pentru Copii şi Adolescenţi „Cristian Şerban” din Buziaş. Prin acest proiect este adus un confort sporit copiilor şi adolescenţilor internaţi cu diferite afecţiuni (diabet, hemofilie, etc.), prin încălzirea bazinului de înot pentru recuperare şi în acelaşi timp diversificarea serviciilor oferite de către centrul medical din Buziaş. Prin specficul său, prin numărul mare de pacienţi aflaţi în acelaşi loc, în aceeaşi perioadă, acest centru, unic în România, este unul din cele mai mari din Europa. Centrul are obiective multiple: evaluarea clinică şi exploratorie riguroasă specifică fiecărei boli; optimizarea terapiei; educaţia pentru boală; recuperarea deficitelor locomotorii şi psiho-senzoriale; asigurarea suportului psiho-social al copiilor şi tinerilor cu diabet zaharat tip 1 (insulinodependent) sau cu hemofilie; consiliere complexă medicală şi socio-profesională. Astfel că dotarea Centrul Medical Clinic de Evaluare şi Recuperare pentru Copii şi Adolescenţi „Cristian Şerban” din Buziaş a fost o necesitate, iar acest caracter de necesitate se păstrează şi în prezent, şi se va păstra şi în viitor, căci au mai rămas încă multe lucruri de făcut în acest domeniu, al sănătăţii.
Rotary Club Buzias - 5 ani de la chartare 2010