Despre YOUTH EXCHANGE PROGRAMME

Programul Rotary International de Schimb de Tineri (YEP) reprezinta o experienta deosebita care face ca in fiecare an mii de tineri sa calatoreasca in zone diferite ale lumii pentru a trai si a studia intr-un mediu diferit de cel in care au trait pana atunci. Programul a inceput in prima jumatate a secolului al XX-lea in Europa, apoi in SUA, ca schimb de tineri ai familiilor rotarienilor, ca in timp sa devina accesibil tinerilor din comunitatile in care existau cluburi Rotary. In prezent sunt implicate peste 85 de tari, scopul principal al acestui program fiind promovarea intelegerii internationale, care ofera tinerilor o oportunitate unica de a-si largi orizontul de cunoastere. Impactul final pe care programul il va avea asupra vietii elevilor care au avut sansa sa participe este inestimabil. Multi dintre acesti tineri au sansa de a fi in viitor conducatori ai comunitatilor din care fac parte.

In Districtul 2241 programul a inceput în anul 1996, cand, cu sprijinul lui Jack Schraeter din multidistrict ESSEX-SUA, au plecat cativa tineri in SUA.

In anii care au urmat, au accesat programul pe termen lung peste 150 de tineri care au fost elevi de schimb in Anglia, Belgia, Brazilia, Canada, Japonia, Mexic, SUA, Taiwan. Au fost implicate in program mai multe cluburi Rotary din district, printre cele mai active fiind Ramnicu Valcea, Ramnicu Valcea Cozia, Slatina, Alba Iulia, Barlad, Arad, Sighetul Marmatiei, Constanta.

In ultimii patru ani s-a dezvoltat semnificativ programul pe termen scurt-tabere. In fiecare an peste 75 de tineri acceseaza diferite tabere din toata lumea.

Din 2011 este in creştere si a treia sectiune New Generation, dedicata tinerilor studenti si absolventilor de studii superioare. Au existat schimburi cu districte din Anglia, Belgia, Mexic, Brazilia urmand ca in viitor sa existe schimburi de tineri prin programul New Generation in toata lumea.

Din anul 2013 Rotary Club Buzias este implicat si in programul Rotary International de Schimb de Tineri (YEP) pe termen lung primind pentru un an scolar pe Camille CHALIFOUR-GERMAIN din Quebec, Canada.

Pentru mai multe informatii cat si pentru accesul la formularele de inscriere pentru termen lung si termen scurt, vizitati site-ul oficial Youth Exchange Programme